Zwarte en Blauwe zonnepanelen

Heeft u al eens op daken van woningen bij u in de buurt gekeken ? U zult dan zien dat het niet altijd dezelfde kleur zonnepanelen zijn, je ziet hoofdzakelijk zwarte en blauwe zonnepanelen. En er is inderdaad verschil, en dan bedoelt men niet alleen de kleur.

Prijsverschil

zwarte en blauwe zonnepanelen www.123offerteaanvragen.nlDe blauwe zonnepanelen zijn panelen met de zogenaamde poly-kristallijne zonnecellen, de zwarte en grijze versie panelen bevatten de mono-kristallijne zonnecellen. Het grote verschil tussen de zwarte en blauwe zonnepanelen is de fabricageprijs, de blauwe zonnepanelen hebben hogere productiekosten en zijn dan ook iets duurder dan de zwarte panelen. Maar omdat de vraag naar de zwarte (mono-kristallijne) panelen steeds meer toeneemt wordt het onderlinge prijsverschil steeds kleiner.

De fabrikanten van de zwarte en blauwe zonnepanelen hanteren steeds een iets hogere prijs voor de zwarte panelen, dit ligt vaak om en nabij de 8 procent. Zo zal de prijs voor een totale set zwarte zonnepanelen vaak ongeveer 175 euro duurder uitvallen dan de blauwe zonnepanelen variant.

Opbrengst zwarte panelen

Bij de opkomst van de eerste zonnepanelen waren de blauwe zonnepanelen de meer presterende panelen, maar in de laatste jaren zijn er diverse productvernieuwingen doorgevoerd zodat de zwarte zonnepanelen ook steeds beter presteren. De zwarte en blauwe zonnepanelen doen dus bijna niet voor elkaar onder.

Productverbetering en A merkenzwarte en blauwe zonnepanelen www.123offerteaanvragen.nl

Productverbetering is een groot aandachtspunt voor de zonnepanelen fabrikanten welke zonnepanelen op grote schaal fabriceren, de gefabriceerde zonnepanelen hebben steeds meer een hoger rendement en worden de panelen onderworpen aan zware duurtesten. Dit ziet men veelal bij gerenommeerde Duitse en Amerikaanse zonnepanelen, leveranciers baseren hierop vaak hun keuze.

A-merken panelen hebben tegenwoordig de voorkeur voor de installatie, dit mede door het geringe prijsverschil en het hoge rendement met de goedkopere panelen. Ook zijn de huidige betere panelen steeds vaker van Chinese makelaardij, wat een zware concurrentie is voor de meeste Duitse zonnepanelen.

Offertes zwarte en blauwe zonnepanelen

Als u offertes aanvraagt zult u na ontvangst van deze offertes zien welk type zonnepanelen de diverse leverancier/installateur gebruikt.
U kunt hem altijd vragen naar zijn beweegreden voor het gekozen zonnepaneel type. Vergelijk de diverse offertes die u heeft ontvangen om tot de beste keuze te komen voor uw situatie.

Comments are closed.

Post Navigation