Voor het plaatsen van zonnepanelen is de ligging van het dak waarop u de panelen wilt plaatsen van groot belang. U kunt bijvoorbeeld via Google maps kijken of uw dak opdak check www.123offerteaanvragen.nl een dusdanig manier georiënteerd ligt zodat u het grootste gedeelte van de dag zonlicht op uw dak krijgt.

Dit houdt dus logischer wijze in dat daken welke op het Noordoosten en Noorden georiënteerd liggen sowieso afvallen aangezien de zon op ons halfrond van de wereldbol nog steeds opkomt in het oosten en dan draaiend over het zuiden weer in het westen onder gaat. Indien er dan toch enige zonnestralen op uw Noordelijk georiënteerd dak zouden vallen is dit bijna verwaarloosbaar om een goed rendement op te brengen.

Bent u geen computerexpert of vindt u het te moeilijk om zelf uit te zoeken hoe de oriëntatie van uw dak is, kunt u altijd nog via een online dak check uitvinden hoe de ligging van uw dak is en of het dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. U hoeft hier enkel enige vragen te beantwoorden en er wordt voor u precies de ligging van uw dak bepaalt.

Waarschijnlijk zult bij een online dak check ook een indicatie krijgen van het aantal te plaatsen zonnepanelen op uw dak en wat de te verwachten jaarlijkse opbrengst van deze zonne-energie installatie. Houdt er rekening mee dat alle berekeningen op deze manier enkel en alleen een indicatie zijn en dat u hier geen rechten aan kan ontlenen !

Comments are closed.

Post Navigation